Wednesday, January 19, 2011

Imam Tua

Do you like this post?
Aku on the way back home. Alhamdulillah, jalan kat Batu Caves tu lengang giler. Sampai area Sg Buloh....maintain jammed.

Tak sangka tempoh 2 hari ni selesai ngan ilmu dan pengetahuan jugak pengalaman yg sangat best.

Aku tinggalkan zaman skolah hampir dua belas (12) tahun gak. Maknanye, sepanjang tempoh tu aku dah tak mengimamkan orang masa solat. Lepas habis je kelas, sebabkan risau tersekat dalam jammed, aku ikot Kak Ina gi surau.

Tengah2 smayang, aku rasa bahu aku kena tepuk. MasyaAllah, berderau darah dan perut aku. Bisikan syaitan agak banyak gak. Tetiba aku rasa cam nak berhenti smayang. Kecut. Tapi cuba fokuskan fikiran dan YAKIN. Kalo dulu walopon orang dok gelak2kan aku, cakap x layak, aku buat donno je imamkan geng2 gonjeng and juniors. Aku tak kisah orang cakap apa, aku rasa aku ada pengetahuan jadik imam, dan aku nak imamkan orang, naper lak tak layak? And why not after more than 10 years? I should be better!

Lepas bagi salam, baru tau Kak Ina makmum aku. Kak Ina ni lecturer IT. Terus terang aku cakap, untuk describe perwatakan dia pun, hati aku rasa cool je. Walopon dalam tempoh singkat aku kenal dia, dia dah listed as antara orang terhormat dalam life aku. InsyaAllah.

Of course aku segan ngan dia. Tapi dalam hati aku bersyukur sebab aku dah jumpa keberanian dulu. Maka, secara tak official aku catat sejarah idop aku dengan jadik imam tua. Hari ni aku pulang ke zaman lama. Zaman aku jadi Ida. Zaman aku jadik budak yang tak takot ngan orang.... and tak penah kisah apa orang cakap. Entah mana pergi diri aku yang itu?

BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

2 comments:

Nursyahida Daud said...

FOLLOW my bl0g back ea...

http://nursyahida-thisisme.blogspot.com

Rena^CRuZee said...

Done, dear...;)