Wednesday, May 28, 2014

London Trip : Day 8 Walk the Red Carpet

Do you like this post?
27/05/2014
Live the Celeb's Life. Click! Click! Click!

It was awesome!!! Met lots of stars in the Madame Tussauds London. Dhila got us discounted tickets --- using the 2 for 1 London ticket --- hihihi --- each ticket costs abt 15 pound. 

It was raining, luckily we brought our umbrellas along. The queue --- phewww it was quite long and we had to wait for about 30 minutes to get into the building.


Sikit info utk uols. Madame Tussauds London opens at 9.30am, with last admission at 5.30pm. It's just 2 minute walk away from the Baker Street tube station.

Inside, they have 14 zones with over 300 wax figures, Spirit of London Ride and the Amazing Marvel Super Heroes 4D movie.

We took about 3 hours (including the waiting time) to complete the tour. The figures include Party, One Direction, Bollywood, Film, Sport, Royals, Culture, Music, World Leaders and Marvel Super Heroes.

Banyak giler figures! Rasa macam berbaloi gak la tiket tu. Nak masuk dalam ni, make sure uols ada masa yang cukup. Pengalaman aku --- minima aku leh habiskan masa dalam 3 jam termasuk dengan waktu menunggu untuk masuk bangunan dan beli tiket. Kalo max, mungkin lagi lama sebab aku skipped the horror zone!

Bila dah masuk dalam, kene pastikan duit tiket tu berbaloi. Tak kisahlah uols kenal ke tak --- cam aku --- ha ha ha --- aku tak kenal pon atlit2 dalam tu! Yang penting, adalah sebab diorg sume tu dililinkan kat dalam Madame Tussauds nih.

Cabaran paling besar sepanjang tour ni ialah nak pikir kene posing camner. Kat entry ni pon aku dah tapis, mana yang nak upload, mana yang tak. Banyak sangat, uols! =P

 Long queue, huh?
 Welcome to Madame Tussauds London!
 Tom Jones's!
With Tom Hanks
The Crowd


PARTY

Brangerena? Eh?
Kate Winslet
 Lihatlah kegedikan aku bersama Twilight Star!!! Edward Cullen (Robert Pattinson) Muahahaha
Taylor Lautner aka Jacob Black
 With Hermione Granger (Emma Watson)
 Leonardo Dicaprio
 Nicole Kidman kurus-langsing giler!!!
The Beckhams Family
 Dame Helen Mirren
 Morgan Freeman. Cool guy!
Johny Depp
 She's the One! With Jim Carrey
Sir Sean Connery
Marilyn Monroe
Ms Audrey Hepburn

ONE DIRECTION

 The one and only ---> One Direction!!!

FILM

 Charlie Chaplin
 Whoopi Goldberg
Mr Willis
 Daniel Craig
 Judi Dench
My Favourite Shrek!!!

BOLLYWOOD
Hrithik Roshan Bhaiya
Amitabh Bhachan Ji
 Along punye favourite hero --- Salman Khan
 Shah Rukh Khan Bhaiya!!!
Kareena Kapoor

SPORT

 Rafel Nadal
 Usain Bolt
 Jangan lari laju sangat, abang --- errr --- aku tak tau nama dia ni saper, sowwiiii. Kalo sesiapa tau, update aku eh!
30/05/2014 >> Nama dia Jesse Owens. Thanks Along!!!!
 Jessice Ennis-Hill
 Tom Daley
 Jonah Lomu
 Bobby Moore OBE
David Beckham

ROYALS

Prince Harry, Prince Charles & Duchess of Cornwall
 Lady D - Princess of Wales
 Queen, Duke & Duchess of Cambridge

CULTURE

 Van Gogh
 Sir Albert Einstein

MUSIC

Jimi Hendrix
 Kylie Minogue
Auwww --- Michael Jackson!
Madonna
 Katy Perry
 Britney Spears
 Amy Winehouse
 Justin Timberlake
 Justin Bieber
 Bob Marley
Beyonce
 Someone Like You Singer - Adele
 Rihanna

WORLD LEADERS

At the White House - with Mr President. And nope, this is not selfie!!! Ha ha ha.
 David Cameron
Vladimir Putin @ Downing Street
Angela Merkel, Germany's 1st Lady
JFK
 Hitler Spirit!!!
 Atuk Gandhi. Meh kita payungkan eh....

Ada lagi Horror Zone. Aku tak berapa minat nengok sbb dahla kene beratur, pastu untuk nengok figures yang buruk dan menakutkan. Not my thing, laa. So, we skipped untuk teros akses ke Marvel Super Heroes zone. Lepas ambil gambar, kita nengok wayang 4D lak! Interesting!!!

MARVEL SUPER HEROES

 Spiderman
 Wolverine
 Hulk
 Captain America
 Iron Man
 Okay, aku nak transform --- jaga2!!!

Lepas berjimba2 kat sini, kitorang gi Burger & Lobster kat Farringdon utk celebrate birthdays Ibu dan Dhila. 

At Burger & Lobster
Dalam kedai
Lobster besar kauuuu.....
Nah, ibu!!!
Lemon Cheese Cake - on the house!

 Lepas kenyang, beli Milkshake from Tinseltown. Best giler!!!
 Menu Tinseltown
 Konsep kedai sangat menarik!
The crews at Tinseltown! Kedai ni ada Halal cert tau!

Dah kenyang, kita balik!!! Boleh dikatakan pengalaman hari ni sangat berharga untuk aku. Credits to my sister-in-law, Nadhila sebab rajin bawak aku gi sini! Siap singgah ke kedai souvenirs untuk carik barang2 yang aku-mampu-beli untuk orang2 yang aku sayang kat Mesia tu. =P Ada redzeki uols!

Banyak lagi tempat2 menarik kat London ni kalau uols nak pergi. Aku tak cover semua. Man-man laa kan? Insha Allah, ada redzeki, umur yang panjang --- aku sampai lagik!

3 comments:

Farrah MF said...

Bila pulak along minat Salman? Selalu yg rajin layan citer die tu bukan Angah & Uje ke?

Cepatlah balik. I need to restore the balance of the house,..tak ada org nak cari gaduh... ;)

Farrah MF said...

Oh, that runner is Jesse Owens, atlit terkenal US zaman hitam putih dulu.

Rena^CRuZee said...

along minat salman, jgn x ngaku eh!! hahahaha