Tuesday, April 6, 2010

Permainan Apa Ni?

Do you like this post?
Yup aku mengaku, aku makin banyak belajar tentang hidup daripada kawan2 aku sendiri. Dah give-up? Of course NOT! Belum lagi. Cuma aku mula rasa letih ngan games yang orang main. Games orang yang aku perlu main untuk success dalam dunia masing2. Mungkin aku perlu slow down and stop buat assumptions yang orang lain berfikir sama macam aku fikir. STOP buat andaian yang orang lain buat 'itu-dan-ini' secara kebetulan. Diorang tak sengaja.

Aku perlu hadap realiti. Diorang bukan tak sengaja. Diorang pun nak menang dalam permainan yang diorang main!!! Masing2 cuba selamatkan bon*** sendiri!

Aku??? Perlu ke aku ikut rentak diorang? Atau aku sorang2 dengan rentak aku??? Tapi, aku dah letih.......

2 comments:

Azura said...

itulah dunia yang sebenar... bagi org yg jujur dah ikhlas memang slalu akan kalah but dun give up. kalah pada awal permainan tidak bermakna kalah sampai ke akhirnya.
you must be strong my dear.

Rena^CRuZee said...

thanks kak. i am still surviving but umpama nyawa2 ikan kat permukaan laut. chewaaaah. masih fikir untuk belajar floating atau give-up je and tenggelam join geng2 lain....both ways, saya still at the losing end.