Saturday, December 26, 2009

Selamat Hari Natal!

Do you like this post?
Cepat sangat hari berlalu kan? Rasanya baru lagi aku and member² CIMB bersuka-ria kat Genting tahun lepas. Pejam-celik dah setahun rupanya aku kerja kat tempat baru ni.

Kepada semua rakyat Malaysia, (tak kira berbangsa apa --- sebab aku pasti semua excited bila dapat cuti Umum!) aku ambil kesempatan untuk ucapkan Selamat Hari Natal. Kat Malaysia ni rasanya tak ada Bapak Santa Claus yang akan panjat chimney rumah untuk bagi hadiah --- rumah² kat Malaysia ni majoritinya takde serombong asap tu. Tapi masa jalan² sebelum Krismas dengan Nitti @MidValley few days ago, aku sempat juga nengok Bapak Santa Claus melayan kanak² kecil kat atas pentas untuk bergambar. Kalau orang tak ramai, memang dah lama aku naik pentas.  (✖ ‿ ✖)



Okay, yang penting --- bila dah sampai ke penghujung tahun aku perlu buat persediaan untuk kedatangan tahun 2010. Unlike tahun² yang lepas, aku memang tak buat sebarang 'post-mortem' pun, dan mungkin sebab tu azam tahun baru aku di-carry forward ke tahun² hadapan untuk beberapa tahun.  (✿◠‿◠) malu ~

Tahun 2010 ni, aku nekad. I have to move forward! I have to change. Umur pun akan tambah lagi setahun. Tahun depan, aku dah 28 tahun! Huaaa --- scary! Aku ada dua tahun lagi sebelum masuk 30 tahun. Tapi apa achievements yang aku dah capai?

Dari mata kasar, memang tak ada sebarang pencapaian yang boleh dibanggakan. Tapi aku ada belajar banyak perkara especially tentang kehidupan.

Perkara berharga yang aku dapat sepanjang tahun 2009?
  1. Mulakan tahun baru dengan kerja baru di pejabat baru. 
  2. Beli laptop baru - Apple alum.
  3. Dapat ramai kenalan baru.
  4. Dapat bos² yang sporting and extraordinaire! (seriously)
  5. Kenal dengan erti 'kawan' dan 'surat layang' ( ◕‿- ✿)\m/ wink~
  6. Berjalan² ke Bandung, Indonesia.
  7. 1st experience buat presentation yang hampir gugurkan jantung!
  8. Belajar tentang syarat wajib umrah & ziarah
  9. Beli double-sized bed, a sofa-bed, meja solek dan almari baju.
  10. Kursus Dynamic for Service Excellence - ajar aku tentang hidup, semangat berpasukan dan juga tips² pengurusan (seriously, i learned a lot!)
Apa yang aku tak buat atau perkara sedih yang aku tak mahu ulang pada tahun 2010?
  1. Pengalaman sedih (of course, bila visa sangkut dan tak jadi berangkat ke Saudi)
  2. Berselisih faham dengan ibu (mostly memang ada kena-ngena dengan Faidz)
  3. Hampir semua azam 2009 tak tercapai. Ini sangat memalukan.
  4. Abah dah tak mahu angkat calls aku (mungkin merajuk hal 'dulu').
Aku bersyukur pada ALLAH SWT, aku tahu apa kesilapan yang aku dah buat dan apa yang perlu aku perbaiki. Memang banyak kelemahan aku, kalau nak sebut satu-persatu. But we have lots of times to share everything here ~ so, let's follow the flow. I'll share kesemuanya slowly.

---- last but not least, again, Selamat Menyambut Hari Natal!

2 comments:

nittrell said...

Another points yg maybe ko lupe ko dah wat:-

1. makan p**--beli dr kak mala..yg buat a few person notice ko(temasuk akak² level atas yg ko tak kenal)
2. 1st round-up winner for poco²(rugi tak wat step miley cyrus tu..hehe)
3. gambo ko ditampal di PR tu?hihi

aku lak pk kan utk ko..hehe

Rena said...

hahaha --- nit, all those points bukan satu pencapaian, kecuali point #1 tu la kot? the rest --- cuma hiburan hidup~